1 Eylül 2011 Perşembe

Aytung Haber "Show Tv'de yayınlanan Doktorlar dizisi ilk mezununu verdi."



Bütün sezon bölümlerini üst üste yayınlayarak tıp fakültelerindeki eğitime taş çıkartan "Doktorlar" dizisinin ilk mezunu 21 yaşındaki "Aynebilim" oldu!

Bütün gün evde tv başında oturan Aynebilim zapping yaparken Kutsi'yi yeşil ameliyathane kıyafetleriyle görünce birden hayatı değişti! Bu Kutsi mi yaaa diye çelişki yaşarken google'a sordu ve hayranı olduğu şarkıcının doktorluk yaptığını görünce neden ben de doktor olmayayım diye dizinin bütün bölümlerini izlemeye koyuldu. 30 günlük bir dizi izleme maratonunun ardından pratisyenlik derecesine yükseldiğini ve Show Tv'den bir mail alıp sınavlara girdiğini söyleyen Aynebilim sözlerine şöyle devam etti. "Biliyorum çoğunuz doktorlar dizisine rastlayıp yine mi bu yaaa diye burun kıvırıyorsunuz. Ama ben sizin yapmadığınızı yaptım ve bu gencecik yaşımda bütün sezon bölümlerini izleyerek doktor olmaya hak kazandım"

1990 doğumlu bir doktorun olması çoğu kesimi rahatsız ederken bu konu hakkında bir açıklamada bulunan "Türk Hekimleri Derneği" dizi izleyerek doktor olunmaz diye veryansında bulundu. Buna karşılık olarak Aynebilim ise "Onlar da haklı bir yerde, bu işe yıllarını verdiler. Önce tıp fakültesini kazanmak için çalışıp durdular, sonra 6 yıl okudular yok tus yok uzmanlık sınavı derken ömürlerini heba ettiler. Ama ben öyle mi? 21 yaşında tap taze bir hekimim ama mühim olan yaş değil kazanılan tecrübedir. En az onlar kadar bilgili olduğum düşünüyorum. Hayır düşünmüyorum buna eminim" dedi.

Peki diğer izleyicilere bir öneriniz var mı?
- Var var tabiki önerilerim var. Fazla su içmesinler çünkü reklam çok az çıkıyor ve tuvalete gitmeye pek vakti olmuyor insanın. Ayrıca ameliyathane sahnelerini daha dikkatli izlesinler mümkünse izlerken hazırlıklı olsunlar. Kesilmiş tavuk, iğne, iplik, makas, şırınga gibi malzemeler hep ellerinin altında olsun. Uygulama yapmadan çok zor bu diplomayı almaları.

Nasıl sorular geliyor okuyucularımıza biraz açıklar mısınız?
- Soruların hepsi dizi ile ilgili tabiki. Mesela bana 12. bölümün 34. dakikasını sordular ve hiç düşünmeden cevap verdim. Dakikası dakikasına ezberlemeleri gerekiyor. Uygulama genellikle ameliyatlardan geliyor. Evde sürekli marketten aldığım dondurulmuş tavuğu ameliyat edip durdum ve pratiklik kazandım. Bunlar çok önemli şeyler arkadaşlar. Umarım sizlerde benim gibi başarılı olup mezun olursunuz.

Peki bundan sonra ne olacak hayatınızda?
Bir çok özel hastaneden iş teklifleri alıyorum şu anda ama ben uzmanlık yapmak istediğim alanı daha belirlemedim. Uzmanlık alanı için biraz House izleyip ondan sonra karar vereceğim. Belki Somali'ye giderim biliyorsunuz orada doktora çok ihtiyaç var. Belki de Kutsi ile konserlere katılırım. Kafam çok karışık aslında biraz da Akasya Durağı izleyip taksici mi olsan diye de düşünmüyor değilim.