4 Mart 2012 Pazar

keşkelerim ve belkilerim..


Kimden aldım, elime nasıl geçti hatırlamıyorum..Tek hatırladığım bir bankanın bekleme koltuklarında oturuyorum, elimde bir dosya, başımda beni izleyen bir sürü insan ve ben hıçkıra hıçkıra ağlayarak dosyayı okuyorum "otopsi raporu". Babamdan bahsediyorlar raporda. Boyunu, kilosunu, yaşını..geldiğinde ölmüş olduğunu..öyle sıradan bişeymiş gibi anlatmışlar ki oysa benim babam o..canım..ona birşey olmaz..güçlüdür benim babam dediğim..ölmüş oraya da yazmışlar öylece..herşeyini paylaştık babamın..biri sigorta kartını aldı..biri pasaportunu..öbürü sağlık karnesini..ben kimseye vermedim otopsi raporunu..göstermedim bile..

6 yıl önce bugündü babamın bir varmış bir yokmuş oyunu oynadığı gün..bir sabah vardı öbür sabah yoktu..sonraki sabahlarda da olmadı..

Hani sorsalar ömründeki en pişman olduğun şey nedir diye..son gecesinde babamın yanında olmayışım derim hiç düşünmeden..yalnızdı o gece..annem anneannem hasta diye oradaydı..kardeşimle ben ablamda..hastaydım ben ablamın evi daha yakındı..ama gidebilirdim ki eve..neden gitmedim..niye yalnız bıraktım babamı..belki evde olsam bunlar olmayacaktı..belki ben müdahale edecektim hemen..komşuların apar topar götürmesine izin vermeyip ambulansı bekletecektim..keşkeler ve belkilerle dolu 6. yılım bugün..ve biliyorum ki ben yaşadıkça hep peşimden gelecekler..

Şimdi evimden kilometrelerce uzakta..yalnız kalmaktan en çok korktuğum günde..tek başıma..keşkelerim..belkilerim ve gözyaşlarımla birlikte bir fotoğrafa bakıyorum..dünyanın en güzel fotoğrafına..hepimizin aynı karede olduğumuz tek fotoğrafa..bunu söylememe gerek bile yok biliyorum ama babam seni çok özledim..

5 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin, hepimizin hayatı acı tatlı anılarla dolu. Bu arada bugün seni tanıdığıma memnun oldum. Artık yazılarını takip edeceğim zevkle.

    Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Ben pek takip etmiyorum sanırım kendi blogumu..şimdi gördüm yorumunu..amin teşekkür ederim..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. böyledir ya da böyle hissedersin demek kolay olur sanırım ama okunduğunda yoğunluğunu hissetmemek mümkün değil. ne diyeyim babacığın huzur içinde yatsın, özlemlerin güzel anılarda hep yanında olsun.

    YanıtlaSil
  4. kendimden de biliyorum ki .. o keskeler hersey bi tamam olsaydi da olacakdi .. sadece kabul edemeyisimizin bir oyunu bu :( aglattin kadin

    YanıtlaSil